Skocz do zawartości

2 pluginy

plugin vip przeróbka pomoc

12 odpowiedzi w tym temacie

#1 LAn

KoT I Wspaniały

• Administrator
  • 6734 postów
69
  • LokalizacjaWarszawa
  • Czas online: 18d 20h 48m 19s

Napisano 08 luty 2012 - 12:46

Witam. Szukam kogoś kto podjąłby się nie dużej przeróbki dwóch pluginów VIP lub jednego z którego stworzyc trzeba dwa.

Mianowicie o co mi chodzi. Potrzebuję przeróbki pluginów VIP na takie które będą mi odpowiadały, a więc:

http://amxx.pl/topic...ty-vip-ffa4fun/
http://amxx.pl/topic...-vip-plugin-34/

są to dwa pluginy które interesują mnie do przeróbki

znajdowac miałoby się w nich:

VIP:
- 110hp na start
- darmowy HE
- kamizelka i helm
- 1200$ (zamiast 800$) na start co rundę
- po wpisaniu /vips lub /vipy bedzie wyswietlany na liscie
(tj. tak jak Admini Online: xxx, zzz, yyy, tylko że Vipy Online)
- po wpisaniu w say /infovips wyświetli się MOTD z informacją jak zdobyć vipa
- żeby było pod flagą "s"
- co 4 minuty będzie wyswietlać się info na kolor teamu o wpisaniu w say: /infovips w celu dowiedzenia się więcej o vipie.

[MOTD] vip.txt

SuperVIP:
- dostaje wszystkie granaty co runde
- ma do wyboru m4 lub ak (od drugiej rundy) z wyborem Menu takim jak tu:
http://img217.images...6896/menuld.png
- dostaje free deagle
- dostaje kamizelke i helm, a w ct defusal kit
- dodatkowe 5hp za kill, 7hp za HS
- dodatkowe 200$ za kill, 350$ za HS
- może mieć max 130hp
- na start 1500$
- po wpisaniu /supervips lub /supervipy bedzie wyswietlany na liscie
(tj. tak jak Admini Online: xxx, zzz, yyy, tylko że SuperVipy Online)
- po wpisaniu w say /infosupervips wyświetli się MOTD z informacją jak zdobyć supervipa
- żeby był pod flagą "t"
- co 3 minuty będzie wyświetlać się info na zielony kolor z informacją o wpisaniu w say: /infosupervips w celu dowiedzenia sie wiecej o vipie.

[MOTD] supervip.txt

Dodatkowo do tego chciałbym:
ładny MOTD do Vipa i SuperVipa (informacje co tam mialoby byc dla osoby która sie podejmie).

Proszę o jakieś info kto by się mógł podjąć, jak długo by to trwało, ewentualne wynagrodzenie za przeróbki.

Pliki, które mnie interesują:
.sma
.txt (MOTD)
.amxx (nie koniecznie)
Dołączona grafika

#2 ogieR-

. koneser rapu ~

• Skrypter
  • 1564 postów
20
  • LokalizacjaRuda Śląska

Napisano 09 luty 2012 - 14:15

Powiem tak, mogę Ci to zrobić. O ile funkcje fun i fakemeta nie będą się ze mną droczyć, bo ostatnio odmawia mi posłuszeństwa np na kasę, ale spróbuję, jak nie zadziała no to .. będzie chociaż reszta.

1. A mam rozumieć, że wybranie tej broni jest raz na rundę, po respawnie, tak (z zabezpieczeniem, że od drugiej dopiero ma dawać ?

Elo. Jak znajdę czas to to zrobię, a Ty ew. odpowiedz na moje pytanie.

@@EDIT:

2. Co jak wywoła się menu z bronią z SuperVIP'ie ? Ma wszystkie bronie wyrzucić i wtedy on wybiera sobie m4/ak, czy jak ma np mp5 to po wyborze któryś z broni ma 2 ? Ale zauważ, że jak wyrzuci to wszystkie, łącznie z pistoletami.. ;x

@@@EDIT: MOTD się nie zajmuję, od razu mówię.. Nie bawi mnie edytowanie i Tworzenie tekstu w HTML'u, nie mam stylu wizualnego - ładnego ;) Ale SuperVIP'a już mam raczej zrobionego, większość działa co testowałem, ale mój tester zwiał i wszystkiego nie mam. Ale większość na pewno działa ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika Piszę poprawnie po polsku

#3 LAn

KoT I Wspaniały

• Administrator
  • 6734 postów
69
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 09 luty 2012 - 15:52

MOTD nie musisz :) już go sobie jakoś ogarnę.

ad. 1 - tak wybieranie broni z menu raz na rundę, po respawnie.
ad. 2 - jeżeli wywoła menu z bronią w supervipie, a gracz przykładowo ma mp5 to powinien wyrzucić tylko tzw. broń "first". łopatologicznie: mam ak, wyskakuje menu z wyborem broni, wybieram m4, automatycznie wyrzuca mi ak oraz daje m4. dobrze by też było, żeby w menu była możliwość jego zamknięcia. tj "0 - wyjscie"

daj znać jeszcze ile chcesz za przeróbkę to zacznę zbierać mamone.
Dołączona grafika

#4 ogieR-

. koneser rapu ~

• Skrypter
  • 1564 postów
20
  • LokalizacjaRuda Śląska

Napisano 09 luty 2012 - 16:03

No superVIP'a mam, tylko go udoskonalę o Twoją odpowiedź 2 i troszkę to poprawie. Wywola komende drop, gdy gracz wybierz ak, lub m4, tak ? A co jak gracz bedzie chytry i wyciagnie nóż pod koniec rundy ? ;> Muszę mu wywolać wybranie slota1, i wtedy drop, ale teraz do laski, wieczorem supervip bedzie raczej prawie ze napewno gotowy ;d Elo xD

Dołączona grafika

#5 LAn

KoT I Wspaniały

• Administrator
  • 6734 postów
69
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 09 luty 2012 - 16:08

No generalnie tak jak mówisz :D wywołanie komendy drop przy wybraniu m4 lub ak.

Dodatkowo jeżeli gracz wybierze w/w broń to żeby plugin automatycznie dawał mu do broni primammo.

EDIT: Dodatkowo mógłbyś dać do pluginów, żeby tak jak napisałem wywołwały na say informację o MOTD.

Tj:
VIP - "Wpisz w say /infovip aby uzyskac wiecej informacji na temat vipa" - Kolor teamu, bez ' "" ' - co 4min wyświetlane

SuperVIP - "Wpisz w say /infosupervip aby uzyskac wiecej informacji na temat supervipa" - Kolor zielony, bez ' "" ' - co 3min wyświetlane.

:)
Dołączona grafika

#6 ogieR-

. koneser rapu ~

• Skrypter
  • 1564 postów
20
  • LokalizacjaRuda Śląska

Napisano 09 luty 2012 - 20:40

Spoko, jak chcesz możemy to zaraz sprawdzić i poddać testom. Mam supervipa bez wyrzucania broni na slot1, ale zaraz się doda.

Elo

Dołączona grafika

#7 LAn

KoT I Wspaniały

• Administrator
  • 6734 postów
69
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 09 luty 2012 - 21:48

Jak coś daj mi znać na steam (mati143), ale raczej mamy się w znajomych, jeżeli będziesz robił test.
Dołączona grafika

#8 ogieR-

. koneser rapu ~

• Skrypter
  • 1564 postów
20
  • LokalizacjaRuda Śląska

Napisano 04 marzec 2012 - 01:50

Sorry, że tak długo. Zapomniałem udostępnić, skasowałem potem i zrobiłem jeszcze raz - jak mówiłem. Mam już chyba gotowego SuperVIP'a, działa jak należy (zresztą sprawdzić, jak coś wszystko się da naprawić). Nie chcesz go chyba tutaj publicznie udostępniać, więc jak coś to pisz na pw, to wyślę.

Dołączona grafika

#9 LAn

KoT I Wspaniały

• Administrator
  • 6734 postów
69
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 marzec 2012 - 11:55

Napisałem na PW.

co do drugiego pluginu - podejmiesz się czy poprosić o sklecenie go kogoś innego? (żaden problem :>)
Dołączona grafika

#10 ogieR-

. koneser rapu ~

• Skrypter
  • 1564 postów
20
  • LokalizacjaRuda Śląska

Napisano 04 marzec 2012 - 14:46

2 jest prostszy w dodatku, dziś go wstawię. Zawsze biorę się najpierw za trudniejsze, bo nie ma co się napalać na zrobienie czegoś, gdy na początku jest opór, a przede mną jest coś dużo trudniejszego. Gorsze zrobiłem, teraz z górki. Dziś będzie, elo.

Dołączona grafika

#11 LAn

KoT I Wspaniały

• Administrator
  • 6734 postów
69
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 marzec 2012 - 15:04

Ten drugi (pierwszy xD) już chyba mam - Walek go zrobił, sprawdzę zaraz i dam znać czy działa.
A co do tego pierwszego (drugi) to czekam z niecierpliwością na .sma :D
Dołączona grafika

#12 ogieR-

. koneser rapu ~

• Skrypter
  • 1564 postów
20
  • LokalizacjaRuda Śląska

Napisano 04 marzec 2012 - 15:30

Wysłane. System dawania broni troszkę zmodernizowałem. Wymusza w konsoli gracza "slot1" i gdy gracz ma jakiś karabin/snajperke/smg/shot/tarcze (czyli wszystko co znajduję się w slocie 1) to wymusza też drop, a gdy nie ma tych broni to nie wyrzuca, bo zauważyłem, że zrobiłem tylko wymuszanie slot1 i drop to było tak :

1. jak gracz miał schowane mp5, wymuszało slot1 - gracz ma teraz w rece mp5 i go wyrzuca
2. jak gracz nie miał nic oprócz np pistoletu, to wymuszało slot1, ale ze tam nic nie ma.. wyrzucało pistolet..

Więc zrobiłem warunek, że wyrzuca jak gracz ma coś na slocie1. Wygląda to tak: wybierasz m4/ak z menu, po 0.1s wyrzuca Ci broń jeśli ją masz, a po kolejnej 0.1s daję Ci broń którą wybrałeś, chyba proste i logiczne. ; d

@EDIT: - jeśli działa to w zamian możesz od razu ściągnąć mi warna ; )

Dołączona grafika

#13 LAn

KoT I Wspaniały

• Administrator
  • 6734 postów
69
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 marzec 2012 - 22:31

Dzięki ogier za zrobienie pluginu SuperVIPa i VIPa bo Walka nie działał.

Close
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych